VGR_icon Dirigent

Mijn naam is Harry Boom en ben geboren op 12 januari 1967 in Arnhem. De eerste tien jaar van mijn leven woonde ik in Duitsland, waar ik ook de eerste stappen in de muzikale wereld zette.

Vanaf mijn zevende speel ik piano en al op jonge leeftijd was ik gewend uitvoeringen te geven Ik verhuisde met mijn ouders terug naar Venlo, waar zij oorspronkelijk ook vandaan komen Aan het Marianum volgde ik het gymnasium om later ‘de muziek in te gaan’. In 1985 ben ik in Maastricht begonnen aan de opleiding tot muziekleraar. In deze opleiding komt ook dirigeren aan bod, en toen ik in mijn afstudeerjaar 1990 gevraagd werd om dirigent te worden van Vocalgroup Ringfield, was dit voor mij dan ook een uitgelezen kans om mijn zojuist geleerde vaardigheden in de praktijk te brengen.

In de voorbije jaren heb ik Vocalgroup Ringfield zien groeien. Zowel muzikaal als persoonlijk. De kern van het koor bestaat uit een groot aantal trouwe leden, die naast het zingen in zijn voor een hoop plezier. Mijn band met het koor is dan ook hecht en oprecht en heel plezierrijk! Naast  dirigeren werk ik als vakleerkracht muziek in het basis- en muziekschool onderwijs en ben ik actief betrokken bij de musicalprojecten van het Valuascollege.